Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Роботи превзеха Serdika Center
15 робота превземат мол Serdika Center в часовете между 12:00 и 20:00 часа в продължение на две седмици. Изложението на високо технологични роботи гостува за първи у нас  и показва колко са развити технологиите. Всеки от роботите притежава уникално умение, като освен да извършва дадени команди, голяма част от тях могат да изразяват и емоции. Те могат да пеят, танцуват, да помагат на хората в ежедневните им нужди, да бъдат актьори, да помагат в бизнеса.

Изложението включва роботите:

Thespian е актьор, усвоил до съвършенство човешките емоции. Той може да разсмее човек, да го разплаче, а дори и да го излъже. Всеки ще може дори да му зададе въпрос, на който той да отговори

Promobot е създаден, за да служи като личен асистент. Той може да разпознава и запомня хора, да разговаря с тях и да се разхожда наоколо. А после запазва любимите спомени като отпечатва снимките на хартия.

Hero Mirror - Иновативната технология, вградена в огледалото, позволява всеки да си избере герой и той да се появи до него в реални размери. Децата го обожават, възрастните също.

iPAL е най–добрият приятел на децата. Той може да запомни кой е неговият собственик и е отдаден на това да го прави щастлив. Роботът е изобретен в Китай, където родителите отсъстват за дълго време от вкъщи и искат децата им да бъдат обгрижвани и да се учат на нови неща. iPAL е детегледачката на китайските семейства.

ALPHA –Роботът-гимнастик може да се движи във всички посоки. Той върти и задвижва всяка част на тялото си и дори танцува. Може да бъде управляван чрез приложение за Android.

Dancing robots са признатите за най-подвижните роботи на света и определено знаят как да впечатлят.

MISS FACE - MISS FACE е първият проект, който може да изпълни всяка мимика на човешкото лице и дори да изпълнява бийтбокс. Вграденият изкуствен интелект позволява на робота да разговаря с хората, да разказва шеги, да се мръщи и, разбира се, да пее.

Robot Aibo – Това е роботът-домашен любимец. Игривото кученце веднага запленява с уникалния си характер. То прави всичко като истинско куче – от чесане зад ухото до това да оближе лицето на стопанина си.

Robofish плува и се държи като истинска риба, като дори се разбира много добре с другите обитатели на аквариума.

Chess player определено предизвиква най-голям интерес пред публиката. Той е професионален робо-шахматист - гросмайсторът сред роботите, който може да предизвика трима опоненти едновременно.
14.10.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz