Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Собственикът на „Дунарит“ не вярва пожарът да е умишлен
Собственикът на „Дунарит“ Емилиян Гебрев не вярва пожарът, който избухна вчера в цех за производство на взривни вещества, да е умишлен. Бизнесменът пристигна снощи в завода, за да види на място какви са пораженията след инцидента. За щастие ситуацията вече е нормализирана, а наблюденията с дрон и термовизионна камера са показали, че няма тлеещи огнища. Предстои да бъде направен оглед на цеха за производство на взривни вещества, който се запали вчера , и да се изясни коя е причината за инцидента.

Заради протокола при извънредни ситуации вътре в завода не се допуска никой. На място цяла нощ са дежурили екипи на полицията и пожарната.

„Няколко пъти е проверявано, няма огнища, няма пушеци, няма дим и според мен и според колегите, които са го виждали това през дрона и през термокамерата, опасност вече няма“, коментира изп.директор на „Дунарит“ Петър Петров.

Щетите са единствено в изгорелия цех. Изгорели са част от оборудването, кабелите, изолацията, както и валът, който защитава съседните помещения. Изпочупени са прозорците, но за щастие огънят не е засегнал други сгради. Причините за пожара все още не са известни, но собственикът на „Дунарит“ не вярва да е умишлен палеж.

„Вижте, не съм човекът, който да гледам толкова черно на нещата. Ако гледаме черно, няма да се движим напред и няма да има и успех. От разговора, който съм водил с работниците, които са били там, по всяка вероятност ще се окаже фабричен дефект на детайл на машина“, обясни Емилиян Гебрев.

Заводът ще продължи работа в понеделник. Дейностите на изгорелия цех временно ще бъдат поети от други производства, за да няма забавяне на поръчките.
28.09.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz