Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

75-годишният Ангел Емилов преплува 20 км в открит басейн в Силистра
Да вдъхна надежда и оптимизъм у възрастните хора и да им дам пример да повярват в собствените си сили. Да не спират с дейния си живот и спорта и да продължат с младежкия си дух по-дълго време.

С това послание към връстниците си 75-годишният силистренец Ангел Емилов направи несравнимо постижение и преплува в открития басейн в Силистра без почивка 20 000 метра. За 7 часа, 45 минути и 43 секунди ветеранът в плувните спортове и бивш състезател направи 400 дължини във водното съоръжение с олимпийски размери.

По време на плуването си Ангел Емилов се подкрепяше само с вода с пчелен мед. Постижението му не може да се сравни с никакво друго, регистрирано в национален или световен мащаб, заяви главният съдия на събитието Велислав Цеков, председателят на републиканската съдийска колегия по плуване. Според него в България до момента няма подобен аналог и Федерацията по плуване трябва да вземе решение дали да впише времето и разстоянието на силистренеца в официалната статистика на българските плувни категории.

Ангел Емилов е дългогодишен треньор по плуване, възпитал много таланти на Силистра в сините коридори. Бил е и национален треньор по плуване на младежкия отбор на Кралство Оман. Четирите му деца също се занимават активно със спортове и са завършили Националната спортна академия. Спортното си дълголетие Емилов обясни с факта, че никога не е пушил, не е пил алкохол, и е водел напълно здравословен начин на живот.
01.09.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz