Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

17-годишно момиче оцеля в пожар в жилищен блок в Русе
Пожар горя тази сутрин в блок „Руй Планина“ в Русе. Пламъците са тръгнали в апартамент на петия етаж, където се е намирало 17-годишно момиче.  То е било само вкъщи, а майка му на работа. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите огънят бе потушен, а детето изведено навън и спасено.

Инцидентът е станал около 7 часа сутринта. Съседката Иванка Радева, която живее над пламналия апартамент, е усетила дима. Жената веднага е тръгнала по жилищата да буди хората, за да излязат навън. Звъняла е и в горящия апартамент, но там никой не й е отворил. В това време 17-годишната Кристина е била на прозореца отпред и е викала за помощ, след като се е обадила на тел.112. Огънят е горял в стая, която гледа към задната част на блока.

На място веднага са били изпратени два екипа на пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Наложи се медиците да прегледат възрастната Иванка, която е вдигнала кръвно от стреса. Междувременно майката Албена се върна по спешност от работа, притеснена за детето си. Момичето бе изведено успешно от пожарникарите навън и бе откарано за контролен преглед в болницата.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Блокът е саниран наскоро и според хората при изпълнението са взети мерки за ограничаване на щетите при пожар.
22.08.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz