Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Близки и приятели на убития Алекс протестираха в Бяла за справедлива присъда
Протестиращи се събраха в Бяла заради намалена присъда за убийство.  Роднини и приятели на 18-годишния Алекс, който почина след сбиване през лятото на 2017 година, настояват обвинения в престъплението Валентин Маринов да получи по-тежко наказание. Протестът идва след решение на Апелативния съд във Велико Търново, който намали присъдата от 20 на 3 години затвор.

С плакати, черни балони и снимки на Алекс започна протестът пред Районния съд в Бяла. Той бе охраняван от жандармерия, която бе разположена в района около сградата. Близки и приятели на момчето искат справедливост за смъртта на младежа, който след спречкване и удар получава фатална черепно-мозъчна травма. Извършителят Валентин Маринов е осъден на 20 години затвор за умишлено убийство по хулигански подбуди. На втора инстанция присъдата е намалена на 3 години, което възмущава близките на Алекс.

Семейството не приема мотивите на съда във Велико Търново, който преквалифицира деянието в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост. И искат преразглеждане на делото.
„Ранили са го, ударили са го, два часа той лежи, кръв тече, те всички се разбягват. Поне да е звъннал някой на Спешна помощ да каже - елате тук, има човек, може би щяха да му помогнат“, казва през сълзи бабата Дана Славова. Лелята Силвия Панайотова признава, че едва ли компанията е тръгнала от дискотеката с намерението да убие някого. „Не казвам, че някой нарочно е отишъл и искал да го убие, не, но са го убили“, обяснява тя.

Апелативната прокуратура вече е внесла протест срещу решението. Съдът във Велико Търново пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести. Последната дума ще бъде на Върховния касационен съд, където се обжалва присъдата.
20.06.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2020 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz