Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

За втора поредна година Dir.bg връчи наградите Web Report за чиста онлайн журналистика
Web Report, конкурсът за чиста журналистика, приключи с връчването на седемте награди от по 1000 лева, по време на тържествена церемония снощи в столичния клуб "Перото",   която уважиха не само участниците и авторитетното жури, но и много гости и колеги.

Наградата в категория Общество бе присъдена на Александра Маркарян, OFFNews.bg за разследването "Как се влиза в СМГ, когато класирането няма значение". Тя бе връчена от Анелия Иванова, мениджър комуникации, Филип Морис България. В тази категория се състезаваха истории за взаимоотношенията между хората, истории, посветени на социално значими теми за всички нас, които засягат обществото ни и динамиката на нашето ежедненвие. Другите двама номинирани в тази категория бяха Руслан Трад, Klinklin.bg: "Какво стана с "главатаря на ИДИЛ" и "спонсорите на тероризма", задържани у нас?" и Диян Божидаров, Segabg.com: "На румънската граница - "вятър ограда" брани липсващите прасета".

Виктор Иванов, 24chasa.bg със "Забравете за висока пенсия" бе отличен в категорията "Икономика", която събра историите на големите сделки и трусове; истории, които засягат производството, обмяната, дистрибуцията и консумирането на стоки и услуги; истории за капитали, вложения и финансови кризи. . Призът бе връчен от Биляна Младенова, главен експерт "Връзки с обществеността" - Главболгарстрой Холдинг. На финала в тази категория се бориха за приза Диян Божидаров, Segabg.com: "Истината за баба Дора е тъжна и неудобна. И никой не смее да я съобщи", както и Емил Петров, Iconomist.bg: "Най-ценният внос".

Първото място в категория "Технологии и иновации" грабна Георги Караманев, Spisanie8.bg с "Е-битка за истината". Наградата бе връчена от Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации, А1. Подгласниците автори в тази категория, които препускат наравно с науката, компютрите, умните телефони, приложенията, старт-ъпите, изкуствения интелект и какво ли още не, са: Петър Георгиев, ClubZ.bg: "Бот нанася обида. Кой е виновен?" и Мартин Димитров, Capital.bg: "Транспорт за милиони".

На върха на стълбичката в "Истински истории" се изкачи Константин Мравов, Klinklin.bg с "Как един нелегален човек умря по улиците на София". В тази категория наградата връчи Ирена Цакова, директор Разрешителни и правни въпроси, Дънди Прешъс Металс. Другите двама журналисти, отличени с техните истории, които носят най-силни емоции са Божидар Божков, Biographbg.wordpress.com: "Куцата куртизанка на Държавна сигурност" и Диян Божидаров, Segabg.com: "Влизай в печката, дете, бомбата ще падне и у нас!"

Победител в категория "Култура и изкуство" е Райко Байчев, Actualno.com с "Диалогът на века: Кво става, брат? Нищо бе, брат. Кво става, брат? Нищо бе, брат". Наградата връчи Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК. В тази категория бе връчена освен наградата от 1000 лева и още един приз- картина от големият български художник Иван Яхнаджиев. Това бе една особено важна категория в конкурса, защото оцеляването на духа няма как да се случи без да се погрижим за културата и изкуството в нашето общество - една особено важна категория в нашите награди. А до финала в нея стигнаха Константин Мравов, Klinklin.bg: Румен Стоянов: "Превеждах "Сто години самота" с помощта на 25 души"; Даниел Димитров, Btvnovinite.bg: "Анна Томова-Синтова: Разпявам се всеки ден, но за мен сцената беше дотук".

една от новите категории "Фоторепортаж" победител е Веселин Боришев, ClubZ.bg: "Босия прие Цвета Караянчева в дома си". Наградата бе връчена от Евгени Димитров, създател на агенция "Булфото". Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации, А1 даде и специална награда в тази категория - телефон Huawei P30. Със своите фотографии, които струват колкото хиляди думи, до финалата се изкачиха и Александър Николов, Dnevnik.bg: "Трансплантологията, подобно на пациентите си, се намира между живота и смъртта"; както и Павел Данев, XNEWS.BG: "Руският премиер на посещение в България".

В другата нова категория "Видеорепортаж" победител е Силвия Прибиловска, Vesti.bg: "Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка". Наградата връчи журналистът, който години наред ни навигира из някои от най-значимите за обществото ни теми и събития - Евгения Атанасова от БНТ. До финала със своите видеорепортажи, които успяват да ни пренесат в света на своите истории, така сякаш се случват на самите нас, отново Силвия Прибиловска, Vesti.bg: "Пътешественици преминават по пътя на прабългарите с 5 лв. на ден"; както и Сирма Александрова, Archaeologia-bulgarica.com: "Оптимистично за трагедията Рациария".

Изненадващата специална награда получи един дебютант в журналистическата професия, направил първите си крачки по пътя към истинските новини. Това бе стажант-фотографът на Xnews.bg - Павел Данев. Специалната награда, A1 Smartphone, осигурена от А1 връчи главният редактор на Dir.bg - Никола Костадинов, който разказа как се е стигнало до тази номинация.

"Преди време видях заглавие, в което момче на ученическа възраст казва: "Моята мечта е да бъда журналист в България". Оттогава следя Павел Данев от Хасково. Той едновременно пише и снима, а все още е ученик. Учи се, но в същото време учи нас - на младежки ентусиазъм, инициативност, новинарски хъс и различен поглед върху живота.

Ако не е достатъчно за специална награда, чуйте и това:

Павел Данев работи сам - на собствени мускули, без голяма национална редакция, която да му пази гърба. Прави го с младежки инат, без страх от местни първенци и напук на подхвърляния като "Защо ти е притрябвало"?", "С друго ще печелиш повече пари", "Не знаеш ли, че ще си създадеш проблеми", "Тук не е като в София" и т.н.

Тази награда е специална и по още една причина. Ние смятаме, че гилдията се нуждае от такива като Павел. Това е и една от основните цели на Web Report - да открива, да отглежда и да поощрява хора като него от регионални медии, които все още не са получили шанса да бъдат забелязани от широката общественост, но дават всичко от себе си да бъдат професионалисти в една трудна професия.

Ето защо решихме да връчим тази специална награда именно на Павел, а нашата идея бе приета веднага и с готовност от основните партньори в конкурса - А1. Накрая искам да благодаря и на всички останали партьори, на журито и участниците, които застават зад тази нашата кауза", заяви главният редактор на Dir.bg.

Тазгодишният ни конкурс се радваше на доста по-висок интерес - в него взеха участие над 100 журналисти с над 260 публикации. Журито, бе в състав Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Миролюба Бенатова (журналист), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (бивш изпълнителен директор на "Нетинфо"), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1), Георги Минев (Гл. редактор, Money.bg), Илия Вълков (журналист, "Клуб Z"), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), отбелязва и високото качество на материалите, участвали в конкурса.

Има ли независима журналистика? Отговор на този въпрос даде във встъпителните си слова оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков.

"Конкурсът търси онези автори, които изричат истината безпристрастно. Които пишат със съвест, не проповядват неистини и са независими от обектите и субектите на своята информация, които правят новините значими и разбираеми. Но най-вече онези, които имат талант да правят това, тъй като за да виждаш, да заснемаш и да пишеш за важните неща определено се изисква талант."

Водещата Рени Веселинова от екипа на Dir.bg благодари на партньорите на конкурса А1, Дънди Прешъс Металс, Филип Морис България, Главболгарстрой Холдинг; на генералните ни медиа партньори - Българско Национално Радио и Българска Национална Телевизия; на стратегическите ни партньори - Клуб Перото и НДК; на Издателска Къща Хермес, Джеймисън и Девин
14.06.2019
Share
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 1036 KB
размери: 2500X3750 px
автор: Николай Варадинов
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 886 KB
размери: 2228X3343 px
автор: Николай Варадинов
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 735 KB
размери: 3150X2100 px
автор: Николай Варадинов
Водещата Рени Веселинова от екипа на Dir.bg благодари на партньорите на конкурса А1, Дънди Прешъс Металс, Филип Морис България, Главболгарстрой Холдинг; на генералните медиа партньори - Българско Национално Радио и Българска Национална Телевизия; на стратегическите ни партньори - Клуб Перото и НДК; на Издателска Къща Хермес, Джеймисън и Девин.
В началото тя разказа какъв е смисъла на този конкурс и изключително любопитна история за съществуването на фалшивите новини.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 828 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
Има ли независима журналистика? Отговор на този въпрос даде във встъпителните си слова оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 693 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
Наградата в категория Общество бе присъдена на Александра Маркарян, OFFNews.bg за разследването "Как се влиза в СМГ, когато класирането няма значение". Тя бе връчена от Анелия Иванова, мениджър комуникации, Филип Морис България.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 816 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
Виктор Иванов, 24chasa.bg със "Забравете за висока пенсия" бе отличен в категорията "Икономика", която събра историите на големите сделки и трусове; истории, които засягат производството, обмяната, дистрибуцията и консумирането на стоки и услуги; истории за капитали, вложения и финансови кризи. . Призът бе връчен от Биляна Младенова, главен експерт "Връзки с обществеността" - Главболгарстрой Холдинг.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 802 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
Първото място в категория "Технологии и иновации" грабна Георги Караманев, Spisanie8.bg с "Е-битка за истината". Наградата бе връчена от Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации, А1.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 764 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
На върха на стълбичката в "Истински истории" се изкачи Константин Мравов, Klinklin.bg с "Как един нелегален човек умря по улиците на София". В тази категория наградата връчи Ирена Цакова, директор Разрешителни и правни въпроси, Дънди Прешъс Металс.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 775 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Николай Варадинов
Победител в категория "Култура и изкуство" е Райко Байчев, Actualno.com с "Диалогът на века: Кво става, брат? Нищо бе, брат. Кво става, брат? Нищо бе, брат". Наградата връчи Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК. В тази категория бе връчена освен наградата от 1000 лева и още един приз- картина от големият български художник Иван Яхнаджиев.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 614 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
В една от новите категории "Фоторепортаж" победител е Веселин Боришев, ClubZ.bg: "Босия прие Цвета Караянчева в дома си". Наградата бе връчена от Евгени Димитров, създател на агенция "Булфото".
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 812 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
В една от новите категории "Фоторепортаж" победител е Веселин Боришев, ClubZ.bg: "Босия прие Цвета Караянчева в дома си". Наградата бе връчена от Евгени Димитров, създател на агенция "Булфото". Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации, А1 даде и специална награда в тази категория - телефон Huawei P30.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 791 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
В другата нова категория "Видеорепортаж" победител е Силвия Прибиловска, Vesti.bg: "Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка". Наградата връчи журналистът, който години наред ни навигира из някои от най-значимите за обществото ни теми и събития - Евгения Атанасова от БНТ.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 775 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Евгени Димитров
Изненадващата специална награда получи един дебютант в журналистическата професия, направил първите си крачки по пътя към истинските новини. Това бе стажант-фотографът на Xnews.bg - Павел Данев. Специалната награда, A1 Smartphone, осигурена от А1 връчи главният редактор на Dir.bg - Никола Костадинов, който разказа как се е стигнало до тази номинация.
СОФИЯ - Литературен клуб "Перото" - Церемония по връчване на наградите от втория конкурс за чиста онлайн журналистика "Web Report"
14.06.2019
тегло: 756 KB
размери: 3000X2001 px
автор: Евгени Димитров
Изненадващата специална награда получи един дебютант в журналистическата професия, направил първите си крачки по пътя към истинските новини. Това бе стажант-фотографът на Xnews.bg - Павел Данев. Специалната награда, A1 Smartphone, осигурена от А1 връчи главният редактор на Dir.bg - Никола Костадинов, който разказа как се е стигнало до тази номинация.

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2020 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz