Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Пострадалото дете от Силистра е настанено с 8 процента изгаряния в болница
6-годишната Катерина, която пострада при инцидента в Силистра, е оперирана в отделението по пластична и възстановителна хирургия в УМБАЛ "Медика" в Русе. Тя е била докарана с линейка, придружена от майка си.

Според лекарите в Русе няма опасност за живота на детето, но все още е рано да се каже дали на по-късен етап няма да се наложат пластични операции.

„Предварително се бяха обадили да чакаме детето. По най-бързия начин го приехме, обработихме го, след което беше вкарано в операционна, за да му видим раните, да се ревизират, да бъде превързано и оттук нататък последващо лечение. Изгарянето е около 8 процента, като са засегнати десният крак, дясната ръчичка, дясната половина на гръдния кош и шията. Самото детенце беше много стресирано и не успя да обясни. Доколкото разбрах, пламнало му е якенцето и оттам са се получили тези травми. Надяваме се, че ще се възстанови, но още е рано да се каже. За момента няма непосредствена опасност за живота му, детенцето е стабилно, изгарянията са превързани. Следващата превръзка ще бъде в понеделник, пак с пълна анестезия, пак ще се оценят изгарянията“, обясни хирургът д-р Наско Тютюнджиев.

Заедно с Катерина в болницата ще остане и майка й Радостина Радева. Тя не е присъствала на инцидента, а е била уведомена от ръководството на детската градина. Жената е силно стресирана и се моли детето й бързо да се оправи.
31.05.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz