Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Президентът Радев: Обществото ни очаква справедливост и реална борба с корупцията
"Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, не настоявам за имена, а за законност", заяви президентът Румен Радев относно провежданите консултации в сградата на президентството с представители на съдебната власт.  Първата консултация на президента бе с настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича.

"Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона", заяви Радев в Благоевград.

Запитан дали разговорите са намеса в съдебната власт, както заяви премиерът Борисов, Румен Радев посочи, че се създава "изкуствена драма".

"Тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор, защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност", допълни президентът.

Радев гостува днес на дипломирането на 25-ия випуск на Американския университет в Благоевград.
19.05.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz