Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Румъния ни върна петима от телефонните измамници
Румънските власти предадоха на българските органи на реда на ГКПП „Дунав мост“ петима български граждани. Мъжете на възраст от 24 до 36 години бяха обявени за международно издирване в Шенгенската информационна система  на 18 април 2019 година за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. За петимата бяха издадени европейски заповеди за арест от Специализираната прокуратура. Те са арестувани от румънската полиция в същия ден в рамките на проведената под надзора на прокуратурата операция.

Периметърът на Дунав мост, където трябваше да пристигнат задържаните, бе предварително отцепен с полицейска лента. Петимата мъже бяха изведени един по един от микробуса с охрана от трима служители на реда, за да бъдат обработени документите им, след което конвоят, съпровождан от пилотна кола на Гранична полиция, напусна територията на ГКПП Дунав мост.

Предстои Специализираната прокуратура да им повдигне обвинения и да бъдат задържани за 72 часа. Според  събраните до момента данни измамите на задържаната група са за над 2 милиона лева.
08.05.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz