Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Гледат мярка на двама трафиканти, заловени с близо 300 кила хероин
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа двама чужди граждани за контрабанда на 288 кг. хероин на стойност 17 744 700 лева, съобщават от Апелативна прокуратура - Пловдив.

40-годишен турчин с инициали С.Й. и иранец 36-годишен, с инициали С.Р. са обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента е установено, че на 14 април на ГКПП „Капитан Андреево“, при извършена от служители на Агенция „Митници“ щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура, в товара на товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от С.Р. са открити общо 288.380 кг. хероин. Превозваният товар е бил укрит в камера (машина) за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформени като колети от Иран до България, гр. Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. При демонтиране на керамични плочи покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити квадратни пакети (общо 144 броя), обвити в прозрачен полиетилен и съдържащи бежово прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на хероин. Хероинът е иззет с протокол за претърсване и изземване, одобрен от Окръжен съд-Хасково.След издирвателни процедури е установен и получателят - турския гражданин С.Й.

Днес наблюдаващият прокурор внесе искане в Окръжен съд-Хасково за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.
18.04.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz