Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Кирил Христов за изложбата "В триъгълника": Въпреки условните рамки всяка жена е уникална със своите форми
Фотографът Кирил Христов откри своя изложба "В триъгълника" в галерия "Контраст" вчера.
"Преди четири години осъществих своя поглед към една снимка и останах удовлетворен от резултата. После я снимах отново и отново, с различни модели. След това реших да заменя пропорциите и правоъгълната й форма с квадратна. Сравнявайки фотографиите разбрах че, макар и на пръв поглед еднакви те са напълно различни и всяка от тях представлява нова творба", споделя относно възникването на основната идея авторът.
"Квадратът е биологичната рамка, зададена от природата - женският пол. Зададената от мен поза, оформяща триъгълник, е рамката, в която обществото поставя жената. Всичко, което се намира в този триъгълник е доказателство, че въпреки условните рамки всяка жена е уникална със своите форми, извивки и излъчване", обяснява творческо си виждане Христов.

Кирил Христов е роден през 1983 г. в София, в семейство на журналисти и фотографи. Средното си образование завършва в 105 СОУ "Атанас Далчев", с профил изобразително изкуство и италиански език (2002). Изучава компютърни системи и технологии в НБУ (2002-2005). Работи като копист/консултант в Kodak Express - Фотосвят 2000 и Снимка ООД (2004-2006). Професионалната си кариера започва като фоторепортер в Интернет фотографско-информационна Агенция Булфото (2006-2008). Работил е като фотограф в списанията на Санома Блясък България/SBB media (2008-2015). От 2015 г. е фотограф на свободна практика. В момента е студент в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, специалност фотография, ІІІ курс. Член е на Съюза на българските журналист.
02.04.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2019 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz