Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Лили Иванова и Стефан Цанев получиха специални награди на "Икар" 2019
Представлението "NeoДачници" по Максим Горки в Народния театър взе две награди "Икар" - за най-добро представление и за режисурата на Иван Пантелеев. Церемонията по връчване на отличията по традиция се проведе във вчерашния Международен ден на театъра.  Водещи тази година бяха Александър Кадиев и София Бобчева. Изпълнение на Лили Иванова даде начало на официалната част по раздаването на отличията.

Ива Тодорова грабна две статуетки за моноспектакъла си "Приятно ми е, Ива" - за драматургичен текст и за водеща женска роля. Представлението на театър "ЗОНГ" "Животът е сън", което в момента се играе в театър "Азарян", също получи две награди. Неговият режисьор Дина Маркова взе наградата за дебют, а Боян Арсов - за главна мъжка роля. Весела Бабинова беше отличена в категорията за поддържаща женска роля за участието си в "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми" на Неда Соколовска в Малък градски театър "Зад канала". Статуетката за мъжка поддържаща роля отиде при Йордан Ръсин за превъплъщението му в Глигор в "Нова библия" на Иван Добчев по пиесата "Суматоха" на Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато".

Награда за изключителен принос към българския театър получи Стефан Цанев, а отличие за за изключителен принос към музиката и културата - Лили Иванова.
28.03.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz