Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Бургаска библиотека получи награда на американската фондация
Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас за втори път печели награда на американската фондация "EIFL". Наградата за иновации в публична библиотека е за услуги, които обществените библиотеки предоставят с цел подобряване на живота на живеещите в общността. Библиотеката кандидатства и спечели приза с проекта си "Опознай Земята – пази я!" в партньорство с "Българска фондация биоразнообразие", асоцииран партньор е Центърът за подкрепа на личностното развитие - Бургас. По този проект бе закупена и монтирана в Детски отдел интерактивна пясъчна кутия, която дава възможност на децата, докато се забавляват да учат.

През 2017 година библиотеката получи отличието на "EIFL" за екологичния проект "Земята по-чиста – пази я!", реализиран съвместно с ПГЕЕ "Константин Фотинов".

Категорията, в която Регионална библиотека "Пейо Яворов" печели награда от американската фондация е "Изменение на климата и други въпроси, засягащи околната среда". От 2011 година до този момент в тази категория са връчени четири награди, две от които са на бургаската библиотека. Другите две отличени библиотеки са от Полша и Колумбия.
26.03.2019
Share
Бургас - Награда на американска фондация "EIFL"
26.03.2019
тегло: 347 KB
размери: 1944X3000 px
автор: Румен Раканов
Директорката на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Мария Бенчева със статуетката
Бургас - Награда на американска фондация "EIFL"
26.03.2019
тегло: 317 KB
размери: 1993X3000 px
автор: Румен Раканов
Директорката на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Мария Бенчева със статуетката

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz