Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Иван Гешев: Извършва се обиск в жилището на мъж в Силистра, който е баща на певица (НОВИ СНИМКИ)
Акция на прокуратурата в София и Силистра е свързана с разследване на източване на НОИ. При схемата се издавали фалшиви данни за трудов стаж, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев  в ефира на NOVA. По неофициална информация сред заподозрените е бащата на певицата Тита.

Поредната операция е на Спецпрокуратурата, МВР – Силистра и ГДБОП и е с цел неутрализиране на група за източване на бюджета на НОИ. "В момента се извършва обиск в жилището на мъж, който е баща на певица. Той е шеф на клон на осигурителния институт", каза още Гешев. По думите му става въпрос за измама с трудов стаж - осигуряване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на кандидата докато той изплати парите за услугата. Тя струвала 10 000 лева, а "възнаграждението" членовете на групата получавали с т.нар. „забавено плащане”.

Бащата на певицата Тита /Христина Миленова Христова/ - Милен Пенчев, е директор на НОИ в Силистра отпреди 7 години, дотогава е зам.-кмет на Силистра по финансите, настоящ общински съветник от партия "Социалдемократическа партия". Преди 8 години бе кандидат-кмет на Силистра от ВМРО. Бивш президент на футболен клуб "Доростол".
08.03.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz