Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Бургаският бизнес ще получи подкрепа от ЕБВР при по-голяма активност местните фирми
Мирослав Стоянов, мениджър на програмата “Подкрепа за малкия бизнес” на ЕБВР откри форум „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау“ в морския град. 

„Без бюрокрация, излишни документи и мудна администрация - така работи програмата на ЕБВР”, обяви Стоянов пред над 60 бизнесмени от региона. За събитието в морския град пристигнаха директорът на ЕБВР за България Лариса Манастърли, старши банкеръг на банката Светлин Писленски, заместник-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Яна Топалова, представители на Министерството на икономиката. Форумът е организиран от ЕБВР в партньорство с икономическото министерство, ИАНМСП и община Бургас.

При откриването на форума заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев разказа за дългогодишния опит на общината в партньорството с ЕБВР. Той прикани компаниите от региона да бъдат активни и да се възползват от предимаствата на програмата на банката за подкрепа на маликия бизнес. “Ние сме достъпни за бизнеса като администрация и се надяваме да имаме нови проекти за развитие на бизнес средата”, заяви Стойчев.

“Ръст на оборота, подобрена производителност и разкриване на нови работни места са най-честият резултат от програмата "Подкрепа за малкия бизнес", съобщи още Мирослав Стоянов. Проучване сред компаниите, реализирали проект по програмата, сочи, че година по-късно 68% повишават стокооборота си средно с 30%, 56% подобряват производителността си средно с 26%, а 51% увеличават персонала си с 23% за същия период. За година у нас са одобрени 30 проекта, 20 други са в процес на разглеждане“, обяви г-н Стоянов.

Представители на много малки и средни компании от Бургас и региона се запознаха с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес". Чрез нея фирмите получават експертна помощ за развитие и растеж в различни области като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др. „Имате ли идея или проблем, елате да ги обсъдим заедно и със сигурност ще намерим решение“, подчерта Стоянов. Обикновено одобрението на проекта се получава не по-късно от месец след първата среща с представители на програмата. А месец след приключване на проекта банката изплаща грантовата сума, която е 70% от стойността на проекта.

За да бъдат одобрени, компаниите, които кандидатстват, трябва да са частни, български, да имат годишен оборот до 50 млн. евро и балансово число до 43 млн. евро и под 250 служители. Изисква се и поне двугодишна бизнес история. Програмата работи с компании в почти всички сектори с изключение на военната дейност и производство, тютюн, хазарт и финансови услуги.
08.03.2019
Share
Бургас - Форум "Искаш бизнесът ти да расте"
08.03.2019
тегло: 822 KB
размери: 1999X3000 px
автор: Румен Раканов
Красимир Стойчев, Лариса Манастърли и Мирослав Стоянов
Бургас - Форум "Искаш бизнесът ти да расте"
08.03.2019
тегло: 580 KB
размери: 1916X2784 px
автор: Стефан Марков
Мирослав Стоянов, мениджър на програмата “Подкрепа за малкия бизнес” на ЕБВР
Бургас - Форум "Искаш бизнесът ти да расте"
08.03.2019
тегло: 743 KB
размери: 1828X3000 px
автор: Стефан Марков
Бургас - Форум "Искаш бизнесът ти да расте"
08.03.2019
тегло: 990 KB
размери: 1858X3000 px
автор: Стефан Марков
Яна Топалова, Красимир Стойчев и Мирослав Стоянов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz