Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

78-годишен мъж загина при пожар в жилищен блок в Русе
78-годишен мъж загина при пожар тази нощ в жилищна сграда в центъра на Русе. Други трима души са откарани в болница, след като са изпаднали в шок при огнения инцидент.

Пожарът е избухнал около 2.30 часа в четириетажна кооперация на пресечката на ул.“Муткурова“ и „Петко Каравелов“. Съседи разказват, че огънят е тръгнал от таванското помещение, където живеят няколко наематели.

„Имало е печка на твърдо гориво, кюнецът пада, обитателят на тая стая не е във функционалност да реагира навреме и оттам започва“, обясни Марин Бъчваров. Покривът се е запалил, а на място са изпратени четири противопожарни автомобила с 12 души, заедно с екипи на „Спешна помощ“ и полиция.

Огнеборците са започнали незабавна евакуация на спящите хора в блока. За съжаление 78-годишен квартирант от съседното жилище, в което е избухнал пожара, е загинал.

„Опитал се е да избяга, обаче се е върнал от горящия коридор обратно в стаята. Но тъй като започва да гори самата врата на стаята, в стремежа си да се спаси, той решава да влезе в гардероба. И там го хваща огънят“, обясни Бъчваров.

Екипите на „Спешна помощ“ са откарали трима души - мъж и жена на 64 години и 69-годишна жена, в болницата. Те са получили сърдечни кризи от стреса в комбинация с леко обгазяване от дима. Настанени са в интензивното отделение за лечение на заболявания с терапевтична насоченост.
18.01.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz