Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Танкерът „Бард“ се завърна в акваторията на бургаското пристанище
Корабът „Бард“ отново е на рейд в Бургаския залив, след като вчера служители на „Морска администрация” и „Гранична полиция” са връчили на капитана разпореждане за връщането на плавателния съд, след почти двуседмичния му престой в извън териториални води без осъществяване на без осъществяване на разрешения еднократен преход до ремонтна база в Тузла, Турция.

Според вътрешната проверка в РДГП – Бургас, образувана по отношение въвода в либийския танкер „Бадр” от 21.12.м.г., е приключила, като не са констатирани нарушения или използване на физическа сила и помощни средства от страна на граничните служители, обяви на нарочна пресконференция днес главен комисар Светлан Кичиков – директор на Главна дирекция „Гранична полиция”. Шефът на „Морска администрация” – капитан Живко Петров обясни в детайли процедурата по връщане на кораба „Бадр”, който към момента е собственост на „Булгаргеомин”, плаващ под панамски флаг и с украински екипаж. Според Петров кораба е имал разрешение за еднократен преход до турска ремонтна база, в която да се ревизират системите му и да се сертифицират документите за безопасно плаване. След близо двуседмичен престой в открито море и опасенията, че е възможно да се стигне до разлив и еко-замърсяване, капитан Петров издава разпореждане за връщане на кораба в Бургаския залив.

Прокуратурата в Бургас образувала досъдебно производство по случая и започна разследване на всички обстоятелства по смяната на екипажа, името и флага на танкера.
15.01.2019
Share
Бургас – Връщане на кораба „Бард“ в пристанището
15.01.2019
тегло: 765 KB
размери: 2094X3000 px
автор: Румен Раканов
Танкерът "Бард"
Бургас – Връщане на кораба „Бард“ в пристанището
15.01.2019
тегло: 665 KB
размери: 2153X3000 px
автор: Румен Раканов
Директорът на Морска администрация Живко Петров и началникът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков
Бургас – Връщане на кораба „Бард“ в пристанището
15.01.2019
тегло: 827 KB
размери: 1656X3000 px
автор: Румен Раканов
Танкерът "Бард"

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz