Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ремонтират отново участъка Димитровград – Оризово от магистрала "Марица"
Служители към АПИ започнаха запълване на близо 100-метров участък с пропадане на асфалт на автомагистрала "Марица" до река Банска, в района Димитровград – Оризово. 

Xnews.bg съобщават, че за втори път на същото място платно от магистралата пропада - преди месец на същото място е имало пропаднали отводнителни бетонови съоръжения от едната страна и слягане на асфалта, който образувал хлътване.

Специалисти коментирали пред местната медия, че такова слягане на високоскоростен път е доста опасно и застрашаващо живота. Точно там, месеци след откриването на магистралата през 2016, участък от близо 200 метра тотално се сринал и също бил своевременно ремонтиран, припомня Xnews.bg.

През април 2017 г. прокуратурата проверява част от строежа на магистрала "Марица" по сигнал на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Държавното обвинение тогава проверява изграждането именно на участъка Димитровград – Оризово. Прокуратурата повдигна обвинение за безстопанственост срещу Лазар Лазаров, шеф по това време на Агенция "Пътна инфраструктура". Преди по-малко от месец Софийски градски съд прекрати и върна за втори път на прокуратурата делото срещу Лазар Лазаров.
14.12.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz