Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ученици направиха "жива усмивка" в Деня на усмивката
С "жива усмивка" учениците от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" - Хасково отбелязаха Световния ден на усмивката. Осмокласници се опитаха да пресъздадат популярното усмихнато жълто личице на основателя на празника - американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания преди повече от половин век. Днес усмихнатото лице е един от най-популярните емотикони в Интернет.

Още преди започването на учебните занятия, учениците бяха посрещнати от доброволци от младежката организация на БЧК, които им раздадоха пасти за зъби за блестяща усмивка. Всеки, който пожела, получи и усмивка, нарисувана на лицето.

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники.Специално за този ден пощенските служби на САЩ издават пощенска марка с усмихнатото жълто личице.
05.10.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz