Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Силистренец постави плувен национален рекорд в своята възрастова категория
Първи национален рекорд в своята възрастова категория, с евентуално последващо вписване в Книгата на Гинес, направи 74-годишният силистренец Ангел Емилов. За 3 часа, 32 минути и 29 секунди той преплува 10 000 метра в 25-метров басейн. Според плувеца сегашният рекорд е поставен от японец на неговите години, който преплувал 3000 м.

По думите му имал сили да плува още толкова, но близките му и специалистите, присъствали на събитието, му забраниха от съображения за здравето му. След като сам излезе от водата измереното му кръвно налягане беше 110 на 70, а пулсът 94.

Ангел Емилов е дългогодишен треньор по плуване, възпитал много таланти на Силистра в сините коридори. Бил е и национален треньор по плуване на отбора на Кралство Оман. Четирите му деца също се занимават активно със спортове и са завършили Националната спортна академия. Спортното си дълголетие Емилов обясни с факта, че никога не е пушил, не е пил алкохол, и е водел напълно здравословен начин на живот.

Председателят на републиканската съдийска колегия по плуване Велислав Цеков засече и регистрира плувното постижение. Според него в България до момента няма подобен аналог и Федерацията по плуване трябва да вземе решение дали да впише времето и разстоянието на силистренеца в официалната статистика на българските плувни категории.
12.09.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz