Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Забраняват пиенето на вода от седем чешми в Хасково
РЗИ издаде предписание, с което се забранява употребата за питейни нужди на водата от седем чешми в Хасково заради нарушени микробиологични и химични показатели , съобщават от кметството.

Предписанието е с дата 30.08.2018 година. В него се казва, че е извършено изследване на проби вода от местни водоизточници традиционно използвани от населението за пиене, намиращи се на територията на Хасково. Пробите показват, че водата не отговаря на нормите за качество по контролираните микробиологични и химични показатели за контрол. Спрени са чешмите под бившия „Техникум по Автотранспорт“, на улица „Бачо Киро“, на улица „Ахрида“, на улица „Балатон“ и тази на улица „Каменни 1“. Взети са проби и от чешма “Георги“ и “Три чучура“ в парк „Кенана“ и там водата е с по-високо от допустимото съдържание на колиформи, нитрати и ешерихия коли.

Предписанието задължава общината да обозначи седемте чешми с неизтриваем надпис “Водата не е годна за питейни нужди“ и да уведоми чрез медиите населението на Хасково да не използва водата от тези източници.
31.08.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz