Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Пуснаха срещу парична гаранция побойник на полицай
Хасковският районен съд реши да освободи срещу парична гаранция от 6 500 лева 21-годишния Васил Колев, който бе привлечен като обвиняем, че е причинил лека телесна повреда на полицай. 

Според прокуратурата обаче той е обществено опасен и има вeроятност да се укрие или да извърши друго престъпление, както и може да се направи обосновано предположение, че Колев е ударил полицая.

Адвокатът му Живко Чапишев не бе съгласен с държавното обвинение, както и да му бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража". "Искането на мярката е неоснователно, шаблонно, незаконосъобразно и няма доказателства.", каза Чепишев. Той допълни още, че когато заподозрените лица са били задържани за 24-часа са били обезобразени и бити в полицията. След като са ги освободили Васил е повръщал кръв. Той веднага е потърсил медицинска помощ в Хасково, но тук му е била отказана, след това е отишъл в Пловдив, а в Кърджали му е било издадено медицинско.

В залата на Темида Васил не се призна за виновен. "Чичо ми е свидетел, както и други момчета, че не го ударих аз. Не знам кой го е ударил.", каза обвиняемият. Последните думи на него и защитника му бяха, че искат по-лека мярка, като парична гаранция или подписка.

След съвещание съдът реши да го освободи срещу парична гаранция в размер на 6 500 лева.

Колев е родом от Злато Поле, живее със семейството си, не е семеен, има образование до 8 клас.

Решението на съда може да се обжалва в три дневен срок пред хасковския окръжен съд. Паричната гаранция трябва да бъда внесена в три дневен срок.



Припомняме, че Колев бе привлечен като обвиняем за това, че на 1 август е причинил лека телесна повреда на полицейски служител от ОД на МВР-Хасково.
09.08.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz