Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Специалните сили на България и Македония проведоха съвместно учение
Отлична оценка получиха военнослужещите от Специалните сили на Република България и Република Македония, които участваха днес в демонстрация на способности пред министрите на отбраната на двете страни Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска.  Военните подразделения направиха двуседмична съвместна подготовка.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изказа благодарност към македонските си колеги с думите: „Те предприеха онези стъпки, които отдавна се очакваха – политика за интеграция на Македония в НАТО и Европейския съюз. България твърдо подкрепя тази политика“.
„Думите днес стават дела. Това, което двете правителства трябваше да направят – да подобрят политическите отношения между двете страни – отвори възможности за сътрудничество в много сфери“, заяви Радмила Шекеринска, вицепремиер и министър на отбраната на Република Македония.
70 военнослужещи взеха участие в реални действия по обезвреждане на терористи на днешната демонстрация – 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се проведе в района на старата гранична застава на ГКПП Станке Лисичково до село Логодаж.
18.05.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2019 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz