Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти
Събития

Астрален близнак на Стоянка Мутафова мечтае за среща с известната актриса
Астрален близнак на Стоянка Мутафова живее в Силистра. 96-годишната Иванка Минчева е родена на 2 февруари 1922 г., също като легендарната българска актриса, но в село Айдемир.  Преди 36 години баба Иванка, навръх 60-годишния си юбилей видяла по телевизията предаване за същата годишнина на Стоянка Мутафова. Оттогава силистренката смята поздравите по медиите на 2 февруари като отправени към нея, а актрисата за своя родна сестра и години наред мечтае да се срещне с нея и да я прегърне като сродна душа.
Това тя ще направи на 23 април, когато в Силистра ще бъде представена книгата „Добър вечер, столетие мое!“, написана от дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева. Отсега баба Иванка е развълнувана и се чуди какъв подарък да поднесе на именитата си „близначка“.
Освен, че е родена в същия ден като Мутафова, Иванка Минчева има и театрално потекло. Тя е втора братовчедка на друг легендарен български актьор – Коста Цонев, чийто родови корени са от село Сребърна. Бащите им били първи братовчеди, а Иванка от дете се изявявала в самодейните състави в Сребърна и Айдемир и обичала да прави „театрални щуротии“.
19.04.2018
Share

© 2000 - 2012 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz