Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Българските фотографи бяха приети във Федерацията на европейските професионални фотографи
Най-голямата професионална организация на фотографи в България, Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) бе приета за пълноправен член на Федерацията на европейските професионални фотографи (FEP).  (http://www.europeanphotographers.eu/news/fep-news/2852-fep-general-assembly-meeting-2018-report) Така нашите майстори на обектива се присъединиха към 29-те държави от Европа в международна организация, обединяваща професионалните фотографски организации в едно цяло.

"Международното признание на АПФ дойде точно за втория рожден ден на асоциацията"- съобщи председателя й Лилия Йотова, която представи българската организация на общото събрание на FEP в гр. Брей, Ирландия. "За нас е чест приемането ни във FEP и това е резултат от усилен труд, свързан със създаване на партньорства с различни организации, работа за популяризиране на организацията сред българските професионални фотографи и представянето им в чужбина, организиране на изложби,.майсторски класове, журиране на фотоконкурси и други".

Кандидатурата на България бе приета с пълно мнозинство от представителите на всичките 29 държави след представяне на принципите и дейността на организацията, като няколко кандидатури от други организации на фотографи от Европа бяха отхвърлени. С това България става 30-та държава-членка във Федерацията на европейските професионални фотографи.

АПФ ще подготвя наши фотографи за получаване на международен сертификат за фотография от FEP, ще участва в проекти, конкурси и изложби на Федерацията и вече е в пряк контакт с голяма част от останалите европейски професионални фотографски асоциации. АПФ ще бъде гарант за членство на нашите фотографи в Европейската федерация. Всеки член на АПФ има право да се яви на квалификационна сесия за международен сертификат, който има три степени.

На първата за годината сесия на Европейската федерация на фотографите в Ирландия бяха раздадени наградите за фотография на FEP, както и наградите за фотография на World Photographic Cup. За церемонията пристигнаха над 100 професионални фотографи от цял свят.

АПФ е най-голямата организация, обединяваща професионални фотографи. За двегодишното си съществуване асоциацията има реализирани редица проекти. Беше подписан меморандум за сътрудничество между АПФ и Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията – Русия, беше реализирана една гостуваща изложба на руските фотографи в България.

Изложбената дейност на АПФ стартира със сборна изложба на 30 кадъра от 14 автора на тема „Древни традиции и обичаи от България“. Само за половин година експозицията гостува в градовете на четири държави - Москва (Русия), Казан (Татарстан), Будапеща (Унгария) и Рим (Италия). През месец април 2018 ще бъде експонирана в Екатеринбург. В момента към тази изложба има голям интерес и се водят преговори за продължаване на турнето й по света, както и за непрекъснатото й обогатяване и разширяване.

АПФ бе официален партньор на международния фотографски конкурс Voubs Inte
ational Photographer Awards 2016, а председателят Лилия Йотова бе член на журито, съставено от фотографи от 10 държави. АПФ съдейства за провеждането на майсторски класове по фотография, водени от световно признати фотографи. Асоциацията бе партньор и взе участие в журирането на фотоконкурса „Фонтаните в България“. АПФ е партньор на БГ Прес Фото и се включва активно в събитията им. АПФ е партньор и за издаването на книгата „София – от 7 извора вода“.

АПФ бе поканена официално от Уницеф да бъде партньор и да направи календара на организацията за 2018 година, като снимките бъдат съобразени с тематики от Конвенцията за закрила на детето. Асоциацията съдейства за казуси, свързани с авторски права. Вече има започнато партньорство с Мюзикаутор в сферата на авторските и сродни права, също така са стартирали разговори с Висшия адвокатски съвет и Софийския адвокатски съвет за провеждане на съвместни събития, свързани с авторските права. АПФ води преговори и с Камарата на независимите оценители в България за едно тясно и ползотворно сътрудничество.
16.04.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz