Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Протестиращи граждани на Горна Оряховица: Не искаме маргинали в града
Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект за изграждане на блок със социални жилища за маргинални групи. Хората са категорично против идеята на местната власт.

Още в 8.30 часа пред сградата на Общината започнаха да пристигат протестиращи с плакати, гласящи „Един проект не струва колкото цял град“, „Имаме ли право на глас?“, „Маргиналите - вън от Горна Оряховица“.

Митингът бе организиран от инициативен комитет, който за кратко време успя да реализира и подписка срещу проекта, в която участват близо 3 000 души. Около кметството имаше сериозно полицейско присъствие, което се опитваше да успокои разгневените горнооряховци. По думите на Иван Димитров, член на инициативния комитет недоволството не е породено от това, че в планираните жилища ще бъдат настанявани социално слаби, а хора от малцинствата и маргиналните групи. Според Димитров наредбата, по която ще се изграждат жилищата е била приета в кратки срокове - реално преди провеждането на обществено обсъждане, а решението е било взето на изнесена сесия в Правец.
29.03.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz