Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Гледат мярка на бившия легионер Иван Пачелиев-Дюмон
Районен съд Тополовград гледа мярка за неотклонение на бившия легионер Иван Пачелиев-Дюмон. Прокуратурата иска постоянното задържане на Пачелиев под стража. 

Иван Пачелиев заяви пред съда, че "тези, които дошли в дома му на 19 февруари и се представили за полицаи не се легитимирали, като такива". Според Дюмон единия показал шофьорска книжка, а другият - лична карта.

Легионерът от Орешник Иван Пачелиев отрича да е стрелял по полицаи, съобщи по-рано служебният му защитник. Пачелиев бе задържан при спецакция в тополовградското село. Пред служебния си защитник мъжът обяснил, че е стрелял неволно, а не срещу полицаите.

Общо 80 полицаи участваха в акцията за задържането на мъжа, който се барикадира в дома си преди три дни. В хода на разследването стана ясно, че той е участвал е във Френския чуждестранен легион и оръжието, което притежава е законно. Разрешителното за пушката, с която Пачелиев стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз. Освен това оръжие той притежавал законно още една пушка и пистолет.

Напрежението между него и органите на реда ескалирало, след като полицейски екип посетил дома му по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек.
23.02.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz