Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Деца направиха видеоконферентна връзка в Деня за безопасен интернет
Видеоконферентна връзка осъществиха двадесетина деца от Силистренско с Държавната агенция за електронно управление в днешния Международен ден за безопасен интернет.

В ОУ „Отец Паисий“ среща си дадоха ученици от Дулово, Алфатар и Силистра, за да вземат участие в първата инициатива на 11-годишната Ния Атанасова по нейния проект „Кибер принцеса Ния“. Той е продължение на миналогодишния проект на четвъртокласничката за защита на правата на децата на основата на конвенцията на ООН. С него тя спечели уважението на омбудсмана на България Мая Манолова, която я „назначи“ за свой колега сред децата в Силистра. Последваха срещи с българския еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, с асоциации и фондации, които се занимават с проблемите на децата.

В новата си разработка Ния поставя акцент върху ползите и вредите за връстниците си във виртуалния свят на технологиите. На достъпен детски език момичето разказа на участниците в срещата за това как да се предпазват от нежелани връзки в интернет, как да си измислят добри пароли. Бе наблегнато на положителните страни на световната мрежа за използване за учене, игри, новини и нови приятелства, но винаги с едно на ум от вредни посегателства от недобросъвестни потребители. В компютърния кабинет на ОУ „Отец Паисий“ бяха разиграни игри с хакване на паролите, викторини с нестандартни въпроси, разказаха за опасността от привидно безплатните мрежи и програми, в които често се оплитат младите ползватели на интернет.
06.02.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz