Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Надзирателите в затворите отново излязоха на протест
Служители на Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието излязоха на протест пред сградата на Съдебната палата в Благоевград. Те държаха разноцветни балони и плакати с надписи: „Европа и за нас“, „Единен класификатор на длъжностите в сектор „Сигурност“!“, „Сектор „Сигурност“ - за едни майка за други – мащеха!“.

Излезлите пред съда казаха, че това е протест, провеждащ се като събрание на открито. В тяхна подкрепа имаше и служители на МВР, съдебна охрана от Разлог и Сандански, колеги, които са в болнични или отпуск.

„В сектор „Сигурност“ някой прави нещо абсолютно недопустимо – разделят ни като служители. Всички служим на тази държава и на този народ, служим спрямо един закон и в същото време се оказва, че някои са повече служители от другите“, заявиха протестиращите.

Трите им основни искания са: Изравняване на основните възнаграждения в сектор „Сигурност“ без значение за кое министерство става въпрос; Изравняване на възнаграждението за специфичен труд, в което се наблюдава драстична разлика в момента; Да се запълнят свободните щатни бройки и да се увеличат с допълнителни там, където е необходимо.
31.01.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2023 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz