Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Жестоко убийство разтресе дуловското село Окорш
Жестоко убийство разтресе тихия патриархален живот в дуловското село Окорш в понеделник сутринта. След като не могли да открият 67-годишната Айшегюл Салиева, близките й разбили вратата на къщата, където живеела и се натъкнали на страшна картина, разказа кметът на селото Емилия Кралева. 

Жената лежала по гръб мъртва в една от стаите, с видими следи от насилие. Според някои очевидци ставало дума за белези от нож, според други от изгаряния с котлон и удари. Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна не уточни начина на убийството, но потвърди, че то е станало по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата.

Пристигналите на местопрестъплението следствени органи веднага задържали съпруга на жертвата – 69-годишният Джебраим Салиев и го привлекли като обвиняем за убийството. Той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура - Силистра за 72 часа, като мярката му ще бъде променена в постоянно задържане в ареста, заяви вчера говорителят на прокуратурата Ивелин Чафаланов. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточни прокурорът. Назначени са експертизи, както за убитата жена, така и за убиеца.

Семейството се преселило в Окорш от съседното село Боил преди 12-13 години. Според познати на семейството мъжът почти винаги бил в нетрезво състояние и имал признаци на психично увреждане. Поради различни причини, обаче не бил освидетелстван от лекар. Жена му Айшегюл често се оплаквала в кметството и на близките си от тормоза и побоищата от страна на Джебраим и прекарвала нощите, когато е пиян, по съседи и познати. Мъжът постоянно търсел пари за алкохол и пропивал в аванс пенсията си. Поради липса на трудов стаж съпругата му не получавала пенсия, а работела на надник при повикване.

Особено тежко станало положението през последните месеци, когато Джебраим "пропил" и финансовата помощ за отопление. Според кмета Кралева той престанал и да си бие инжекции, след които състоянието му временно се подобрявало.
09.01.2018
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2023 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz