Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Български фотографи представят древните ни обичаи в Москва
Четиринадесет български фотографи представят свои фотографии в изложбата на „Древни обичаи и традиции от България“ в центъра за дизайн и архитектура „Артплей“ в Москва.  Свои творби показват Александър Михайлов, Ани Петрова, Анастас Търпанов, Богдан Стойко, Владимир Мачоков, Евгени Димитров, Иван Василев, Йордан Йорданов, Лилия Йотова, Петър Абаджиев, Радила Радилова, Стефан Марков, Тихомира Методиева – Тихич, Цветан Томчев. Заснетите от тях кадри са поглед върху уникални български традиции като нестинарството, кукерите, надсвирванията с гайди, лазарките, мъжко хоро в реката при Калофер , кушиите на Тодоровден и други.Експозицията е подготвена от Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) в България – неправителствена организация, която работи в областта на фотографията и визуалните изкуства.  Целта й е изграждане на положителен имидж на професионалния фотограф в обществото, утвърждаването му като професия, представяне на добрите фотографи пред българска и международна публика, установяване на трайни ползотворни контакти и различни форми на сътрудничество с подобни организации.

На откриването в руската столица присъстваха Лилия Йотова, фотограф и председател на АПФ, Александър Михайлов , фотограф, член на управителния съвет на АПФ, носител на наградата „Млад фоторепортер“ на БГ прес фото през 2012 година и Йордан Йорданов-Дълес , член на АПФ, представител на по-старата генерация фотографи, с 35-годишен стаж, участвал в многобройни конкурси и изложби. От руска страна присъстваха членове на Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (НАПФ) в Русия.

Приветствие към гостите отправиха предсeдателите на двете асоциации – Нина Киселева, НАПФ и Лилия Йотова, АПФ и Майя Праматарова от Български културен институт в Москва, както и от домакините на изложбата – галерия „Фотолаб“, където са отпечатани фотосите за експозицията.

Българската изложба в Москва стана възможна благодарение на помощта и съдействието на Българския Културен Институт в Москва, Българското Посолство в Москва, галерия Фотолаб и домакинството на руската Национална асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (НАПФ). Експозицията ще бъде отворена за посещение до 11-и октомври тази година.
28.09.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz