Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Столичната улица „Самуил” се превръща в оазис на изкуствата в събота
На 30 септември софийската улица „Самуил”, между „Денкоглу” и „Солунска” става зона само за изкуство и ще са „паркирани“ скулптури вместо автомобили.От 11 до 19 часа там се осъществява проектът „Европа в една софийска улица”, иницииран от Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов. Галериите „Париж”, „Астри”, „Контраст” и други, къщата - музей Борис Христов, от училището по изкуства „Свети Лука” ще представят изложби свързани с български и чуждестранни художници, живеещи и работещи в Европа, а учениците ще рисуват улицата и на улицата. Скулптури ще покаже Мартиан Табаков – един от най-изявените млади творци.
Още от сутринта ще звучи музика от композитори и изпълнители, живели, живеещи или имащи отношение към това място – композиторът Димитър Ненов, диригентът и композитор Емил Табаков, кавалджията Теодосий Спасов, пианистката Полина Антонова, виолончелистът Анатоли Кръстев, композиторът Георги Арнаудов и ред други по-млади музиканти. Входът е свободен през целия ден и всички са добре дошли.
Проектът „Европа в една софийска улица” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от  фондация „Въпреки” в партньорство с район "Триадица", НГПИ "Св. Лука", ИИИ на БАН.
26.09.2017
Share
София – Пресконференция за проекта „Европа в една софийска улица”
26.09.2017
тегло: 826 KB
размери: 2094X3000 px
автор: Стефан Марков
Стефан Джамбазов, Биляна Генова, директор на Дирекция "Култура" в СО и Зелма Алмалех
София – Пресконференция за проекта „Европа в една софийска улица”
26.09.2017
тегло: 854 KB
размери: 2101X3000 px
автор: Стефан Марков
Стефан Джамбазов, Биляна Генова, директор на Дирекция "Култура" в СО и Зелма Алмалех

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz