Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Официално бе положена първата копка за мултифункционалния комплекс „Пивоварница Каменица“
На специална церемония днес „Каменица“ АД отбеляза полагането на първа копка за проекта „Пивоварница Каменица“. Събитието ознаменува началото на изграждането на едно знаково място в родния град на „Каменица“, което ще отвори врати през 2018 г., за да посрещне всички жители и гости на града, които искат да се потопят в света на бирата и нейните традиции. Церемонията се състоя на бул. „Източен“, на терена, на който ще бъде изграден уникалния по рода си комплекс. На събитието присъстваха Томислав Дончев, заместник министър-председател, Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ, Елза Маркова, Председател на КРИБ Пловдив и Димо Димов, Генерален директор на „Каменица“ АД.

„Пивоварница Каменица“ е проект, който олицетворява желанието на компанията ни да продължи своето активно участие в социалния и културен живот на Пловдив - родният град на марката, както и да допринесе за съхраняването и развитието на бирената култура в цялата страната. Силно вярваме, че чрез проекта ще затвърдим лидерската позиция на първата бира в България, като за пореден път ще докажем, че сме иноватори в тази изключително конкурентна среда, и първи в бизнеса си.“, коментира Димо Димов, генерален директор на „Каменица“ АД.

„Инвестирайки в бъдещето е начина да се запази жива традицията. Пожелавам на „Каменица“ АД да доведе това хубаво начинание до успешен завършек“, пожела г-н Дончев по време на церемонията.

Мултифункционалният комплекс ще бъде специално място, което ще предостави възможност на любителите на бира в България да се насладят на уникални бирени преживявания, вдъхновени от опита и страстта на майстор-пивоварите. Почитателите на кехлибарената напитка ще могат да проследят пътя на една бира от идеалното комбиниране на нейните основни съставки до отпиването от перфектно сервираната студена халба в комфортна и уютна среда. Колекционерите и любителите на историята на „Каменица“ ще могат да задоволят своята страст в посетителския център с колекция от предмети и сувенири на марката. А изкушените от кулинарни предизвикателства ще преоткриват своите вкусове чрез различни съчетания на крафт бира или сезонни предложения пиво със специални храни. Амбицията на майстор-пивоварите на „Пивоварница Каменица“ е да предложат богато портфолио от специално приготвени бири и за най-взискателните вкусове.

„Пивоварница Каменица“ ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, посветен на 135-годишната история на „Каменица“, ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Това ще е специално място, носещо духа и бирената традиция, в което любителите на бирата ще могат да откриват уникални рецепти и вкусове. Строителството на комплекса ще стартира тази есен, като се очаква той да отвори врати през 2018 г. и да осигури разкриването на около 50 нови работни места.
19.09.2017
Share
Пловдив - Първа копка на мултифункционален комплекс „Пивоварница Каменица“
19.09.2017
тегло: 1137 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Михаела Аройо
Пловдив - Първа копка на мултифункционален комплекс „Пивоварница Каменица“
19.09.2017
тегло: 822 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Михаела Аройо
Пловдив - Първа копка на мултифункционален комплекс „Пивоварница Каменица“
19.09.2017
тегло: 1118 KB
размери: 2000X3000 px
автор: Михаела Аройо

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz