Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Столична община раздаде ежегодните награди за постижения в културата
По повод празника на София, в Народния театър бяха раздадени ежегодните награди за постижения в културата.

Носител на специалната Награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура е академик Васил Казанджиев - композитор, диригент и педагог, една от водещите фигури в българската музикална култура. Наградата му връчи кмета на София Йорданка Фандъкова.

Наградата за "Визуално-пластични изкуства" взе Софийска градска художествена галерия, за силно присъствие в столичния културен живот през 2016 – 2017 г. като организатор на десетки изложби на видни български творци.

В категория "Литература" бе награден Милен Русков за романа му "Чамкория". Призът за "Музика" отиде при рок група "Щурците", като лично Кирил Маричков взе наградата и каза: "Сам не мога да повярвам, че успяхме да сме заедно 50 години, затова благодаря много на моите колеги". Фотографът Иво Хаджимишев взе наградата в категория "Художествена фотография" за албума и изложбата "Карастояновите основоположници на българската фотография". В категория "Виртуално-сценични изкуства" наградата отиде при Софийската опера и балет и бе получена от Пламен Карталов. Филмът "Мост към Кристо" с автор Евгения Тенева взе наградата в категория "Кино". Призът за "Критика и журналистика в областта на културата" отиде при Даринка Илиева.
17.09.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz