Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Валя Балканска събра хиляди „На хармана“
Народната певица Валя Балканска събра хиляди свои почитатели на фестивала „На хармана“ в Харманли.  Тя, заедно с гайдаря Петър Янев бяха специални гости на събитието в Града на Белоногата.

На фестивала участваха над 40 местни производители и занаятчии, които предлагаха продукцията си. На щандовете им можеха да се видят мед, билки, баници, катми, карталачета, бумбари, как се тъчат рогозки, как се правят керамични съдове.

Няколко часа майстор пече „Кокошка по съчанлийски“. Това е теле, в което има агне, в агнето – кокошка, а в кокошката яйце.

Такива печива давал работодателя в края а летния сезон в беломорското село Съчанли. След като се опече, той раздавал телето на работниците си, агнето на семейството, а кокошката оставял за себе си.

Танцьори пресъздадоха постановката „На хармана“ по музика на известния гъдулар Димитър Лавчев.

Едновременно тържествено бе открит и гроздобера в Южен Сакар. Местни самодейци, облечени в народни носии пресъздадоха старинния обичай. Днес гостите са на винен тур във винарни от района.

На събитието присъстваха народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова, и Георги Станков и областния управител Станислав Дечев.
10.09.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz