Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Обвиненият за подпалването на гората над Кресна остава в ареста
Районният съд в Благоевград остави Костадин Митев от Симитли, обвинен за пожара над Кресна за постоянно в ареста заради опасността да се укрие. 

В съдебната зала 30-годишният Костадин заяви „Невинен съм! Искам да бъда освободен!“. Изненадващата реплика на сочения за подпалвач на най-големия пожар за последните 15 години у нас идва само ден след брифинга на прокуратурата, на който бе съобщено, че той се е признал за виновен и е направил пълни самопризнания. „В качеството му на обвиняем той не е правил самопризнания“, заяви пред журналисти и благоевградския адвокат Мая Драгиева, която ще го защитава служебно. Тя опроверга и твърденията, че е наета от екоорганизацията, към която работел обвиняемият.

30-годишният мъж е от Симитли, но е с постоянен адрес в с. Брежани. Осъждан е за извършена от него кражба преди 6 години. От ромски произход е, неженен, с основно образование, стана ясно по време на съдебното заседание. Работел като говедар.

По информация на прокуратурата причинил пожара по непредпазливост, хвърляйки незагасена цигара в района над Мечкул, където извел животните на паша. Опитал да гаси огъня с връхната си дреха, но и тя се запалила. Силният вятър бързо разпространил пламъците, мъжът се уплашил и звъннал на кмета на Брежани, без да му казва, че той самият е причинил инцидента.

Няколко дни Костадин сменял версиите за случилото се пред разследващите, но в крайна сметка вчера следобед си признал, съобщи вчера на брифинга говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Той е привлечен като обвиняем за причиняване на пожар по непредпазливост, в резултат на който са настъпили значителни щети на стойност 3,3 милиона лева. Грозят го до 5 години лишаване от свобода.
31.08.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz