Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Еко Рали България отново е кръг от Световния шампионат на FIA
От 28 до 30 юли ще се проведе тазгодишното издание на Еко Рали България, което отново е кръг от Световната купа на FIA „Електричество и нови енергии”. Ралито се нарежда до подобни мероприятия от Италия, Словения, Германия, Гърция и други държави от Европа.Новото за тази година е, че по новите изисквания на FIA в класирането за Световната купа се допускат електромобили, автомобили с горивни клетки и задвижвани от електричество хибридни машини, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колета (рейндж екстендър).За хибриди и автомобили, задвижвани с алтернативни горива като пропан-бутан и метан е предвидено съпътстващо Национално Еко Състезание, като участващите в него ще се движат по същия маршрут и ще извършват същите или сходни задачи, като състезателите в Световната купа. За пръв път тази година е учредена и Купа на общините, чрез която се стимулира участието на отделни общини, разполагащи с екологични возила и собствен екипаж. За участие не се изискват специално модифицирани автомобили, а напротив – трябва да са серийни, като екипажите не е нужно да са лицензирани пилоти и копилоти.

Това обявиха на пресконференция в клуб „България“ организаторите на ралито Мая Пантелеева, Марио Добрев и Христомир Николов , както и съорганизаторите Марин Хаджистойков, Мариел Маринов и Цанко Кръстев от Булстрад.

Еко Рали България не е надпревара от скоростен тип, където най-бързият печели. Напротив, мероприятието стимулира икономичното, екологичното и отговорното шофиране. Участниците се движат по специален маршрут, описан в пътна книга, по време на който изпълняват така наречените регулаторни тестове, свързани с икономично каране, каране за точно време и т.н.

Официалният старт на Еко Рали България 2017 ще бъде в петък, 28 юли, от 19 часа на площад „Батенберг” в София, а в събота, 29 юли, участниците ще стартират по маршрут София – Бистрица – Железница – Самоков – Костенец - Боровец. В неделя, маршрутът общо взето ще е на обратно към София, като финалът е на площад „Батенберг”.


25.07.2017
Share
София – Пресконференция за Еко Рали България
25.07.2017
тегло: 831 KB
размери: 1977X3000 px
автор: Стефан Марков
Участниците в пресконференцията: Христомир Николов и Мая Пантелеева
София – Пресконференция за Еко Рали България
25.07.2017
тегло: 706 KB
размери: 3000X2321 px
автор: Стефан Марков
Марио Добрев
София – Пресконференция за Еко Рали България
25.07.2017
тегло: 925 KB
размери: 2056X3000 px
автор: Стефан Марков
Участниците в пресконференцията: Христомир Николов, Мая Пантелеева, Марио Добрев, Марин Хаджистойков, Мариел Маринов и Цанко Кръстев
София – Пресконференция за Еко Рали България
25.07.2017
тегло: 728 KB
размери: 3000X2206 px
автор: Стефан Марков
Христомир Николов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz