Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ураган и силен дъжд връхлетяха Гоце Делчев и околността
Ураганна буря, примесена със силен дъжд и зловещи светкавици, за по-малко от половин час връхлетя Гоцеделчевско и нанесе големи щети. 7 След бурята градът, пътищата и околните села бяха буквално като след бомбардировка. Има свалени по земята ламарини от покриви, изкоренени многогодишни борове, ели и други дървета по пътя за гърменското село Дъбница и гоцеделчевските села Борово и Баничан. По първоначална информация мълния е паднала в село Мосомище, вследствие на което имало и пострадали, съобщават местни жители.

Над 70-годишна ела в двора на болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев е изкоренена от силния вятър и се е стоварила върху част от родилното отделение в болницата. Многогодишни дървета са изкоренени в двора на здравното заведение и в градската част, които са прекъснали електрически кабели.

Аварийни групи с техника на община Гоце Делчев, ПБЗН и противопожарна охрана са струпани в гоцеделчевската болница и на всички горещи точки в града и съставните села на общината, които започнаха отстраняването на опасните дървета и отломки.

Бедствието е нанесло щети и на селскостопанската продукция, която е в разгара на растежа си. Цели ниви с царевица, тютюн, домати и други култури са повалени на земята.


11.07.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz