Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор подкрепя ежегодното издание на Зелен форум
За поредна година "Теленор" подкрепи ежегодната инициатива „Национален зелен форум“, който се организира от списание „Мениджър“. Осмото издание, което тази година акцентира върху зелените инвестиции и добрите практики на бизнеса, държавата и местната власт, премина под надслов „Екоиновации и градска среда“. 

Министърът на околната среда и водите Нено Димов даде официално начало на форума, в който взе участие и заместник-кметът по околна среда на Столична община Йоана Христова. Представители на водещи български компании, държавни институции, медии и експерти обсъдиха ролята на бизнеса като двигател на световната зелена еволюция, както и политиките и решенията за чист въздух, вода и транспорт. Модератор на зеления форум за поредна година е Юлиан Попов, главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа.

Главният директор „Корпоративна политика и правни отношения“ на “Теленор” България, Ирина Василевска, представи нововъведенията за устойчиво развитие на компанията и ползите от тях, както в страната, така и в някои от останалите 12 пазара, на които телекомът оперира. Сред тях са новоизградената мрежа на “Теленор” в Мианмар, която функционира чрез соларни панели, селскостопанска технология, помагаща за увеличаване на добивите и контрол на качеството в Тайланд, както и соларно решение, чрез което може да бъде осигурено електричество до всеки дом в отдалечени райони на Пакистан.

„С всички тези инициативи целим да подобрим качеството на живот и да намалим неравенството, които усилия в дългосрочен план биха довели до по-добро бъдеще за всички. Горди сме, че устойчивото развитие е в основата на нашата корпоративна култура и управление на бизнеса и с радост регистрираме увеличаващия се брой на компаниите в България, които посвещават внимание и ресурс на устойчивото развитие“ - каза Ирина Василевска.

„Национален зелен форум“ се провежда всяка година, като първото издание е през 2010 г., в София. Форумът е платформа за представяне на добри практики, нови технологии и насърчаване на отговорната бизнес среда и екологичния начин на живот в България.
29.06.2017
Share
София - “Национален зелен форум“ с участието на „Теленор“
29.06.2017
тегло: 612 KB
размери: 1953X3000 px
автор: Стефан Марков
Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, Йоана Христова - заместник-кмет по околна среда на Столична община, Максим Майер, редакционен директор на списание „Мениджър“, Ловорка Кекез, мениджър по околна среда на Кока-кола ХБК България, Ирина Василевска, главен директор „Корпоративна политика и правни отношения“ на "Теленор" България, Нено Димов, министър на околната среда и водите и Юлиан Попов, главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа на конференцията

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz