Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Карлсберг България откри пречиствателна станция в завода на „Пиринско“ в Благоевград
Пивоварната на "Пиринско" в Благоевград вече работи с най-модерната и иновативна технология в пречистването на отпадните води от производството, която съвременните европейски пивоварни прилагат.  Иновацията е анаеробен биологичен реактор, известен като BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява биологично третиране на 100% от отпадните води на завода и неговият капацитет е 1500 м3 вода дневно. Това е част от дългосрочните инвестиции на Карлсберг България, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум.

„В процеса на проектиране на пречиствателната станция ние предвидихме пречистване на 100% от отпадните води на пивоварната, като в същото време оптимизираме употребата на природни ресурси. Това бе нашето основание да използваме биогаз при загряването на отпадната вода, който е де-факто продукт от процеса на пречистване. По този начин осигуряваме една независима система, която може да намали използването на естествените природни ресурси, какъвто е природният газ“, сподели Иванка Перич, производствен директор на компанията.

„Това е нашето най-модерно съоръжение и направените инвестиции от 5 млн. лева са продължение на дългосрочните ни планове непрекъснато да се подобряваме - в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители. Откриването на пречиствателната станция в Благоевград е от съществено значение за бизнеса ни, както и в желанието ни да сме отговорен корпоративен гражданин сред местната общност. Ние ще продължим с подобни инвестиционни намерения и в другата ни пивоварна - в град Шумен. Вече започнахме подготовка на проекта за пречиствателна станция за отпадни води в завода на „Шуменско“ и плановете ни са тя да влезе в експлоатация през 2019 година“, допълни Деян Беко, управляващ директор на „Карлсберг България“.

На събитието по официалното откриване на пречиствателната станция присъстваха областният управител Бисер Михайлов, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова и заместник-кметът по строителство и сигурност Янко Янков.

„Поздравявам инвеститорите от името на кмета Атанас Камбитов. Това модерно съоръжение е доказателство, че „Карлсбер" следва „Зелена линия" в своето производство. Ползите са много от експлоатацията на пречиствателната станция. Дано това е пример и за другите фирми в региона да инвестират в екология", каза заместник-кметът Янков.

Карлсберг България и „Пиринско“ имат традиции в грижата за естествената природна среда в града и региона. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, подновени са кътовете за отдих на територията на парковете.

Инициативата на „Пиринско“ „Реновирай градинката в квартала“ бе много успешна през изминалата година и през 2017 тя продължава с грижа за освежаване и подобряване на публичните градинки и междублоковите пространства в Благоевград.

„Пиринско“ е бирена марка номер едно на България през изминалата една година. За първото тримесечие на 2017 година тя постигна 17,2% пазарен дял в обем от общия бирен пазар в страната – по данни на агенция A/S Nielsen. В същото време, „Карлсберг България“ е най-бързо развиващата се бирена компания у нас. Данните на агенцията показват, че „Карлсберг България“ е единственият бирен производител с ръст на пазарния дял за първите три месеца на настоящата година, при свиващ се общ бирен пазар.
12.05.2017
Share
Благоевград - Откриване пречиствателна станция в завода на „Пиринско“
12.05.2017
тегло: 850 KB
размери: 1905X3000 px
автор: Георги Палейков
Янко Янков, заместник-кмет по строителство и сигурност, Деян Беко, главен изпълнителен директор на „Карлсберг България“, Ненад Яковлевич, вицепрезидент „Развиващи се пазари“ в Карлсберг Груп, Иванка Перич, директор „Производство“ на „Карлсберг България“ АД откриват пречиствателната станция
Благоевград - Откриване пречиствателна станция в завода на „Пиринско“
12.05.2017
тегло: 816 KB
размери: 2037X3000 px
автор: Георги Палейков
Бисер Михайлов, областен управител, Янко Янков, Христина Шопова, заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности на откриването
Благоевград - Откриване пречиствателна станция в завода на „Пиринско“
12.05.2017
тегло: 793 KB
размери: 1938X3000 px
автор: Георги Палейков
Новата пречиствателна станция
Благоевград - Откриване пречиствателна станция в завода на „Пиринско“
12.05.2017
тегло: 1003 KB
размери: 1896X3000 px
автор: Георги Палейков
Ансамбъл "Пирин"

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz