Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Двама задържани при сблъсъци между полицаи и жители на ромския квартал "Надежда" в Сливен
Сблъсъци са възникнали между полицаи и жители на ромския квартал "Надежда" в Сливен. Полицай с комоцио е в болница, а жителите на квартала обвиняват униформените в побой и насилие.  Те твърдят, че полицаите са стреляли безразборно и леко е пострадало 14-годишно момче.

Двама мъже са задържани тази сутрин при специализирана полицейска операция в квартал „Надежда” в Сливен, съобщават от полицията. Акцията, съгласувана с Районна прокуратура – Сливен, е проведена в светлата част на денонощието. Към 6 часа полицейски екипи влезли на адреси в квартала за установяване на извършители на престъпление спрямо служители на реда снощи към 23 часа, когато полицейски екип от участък „Надежда” се отзовал на сигнал за силна музика. Екипът бил нападнат от група мъже от празнуващата компания, които започнали да трошат служебния автомобил и замеряли униформените с бутилки. На място пристигнали още три полицейски екипа. Причинени са материални щети на два служебни автомобила и е нанесена средна телесна повреда на полицейски служител. Той е настанен в Областната болница в Сливен с наранявания по главата и съмнения за комоцио. При акцията тази сутрин за установяване и задържане на лицата, съпричастни към извършеното престъпление, е оказана съпротива, което наложило използването на всички законови средства за овладяване на конфликта и недопускане на ескалиране на напрежението.

Двама мъже са задържани в участъка. В момента се издирва трети извършител, който се укрива от органите на реда. Работата по случая продължава.
03.05.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz