Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Силистренският съд осъди двама младежи за убийство на техен съселянин
Силистренският окръжен съд осъди на 20 и 15 години затвор двама младежи, убили умишлено и по особено жесток начин свой съселянин в село Пожарево, Тутраканско.

На 14 февруари 2016 г. 25-годишният Любомир К. заедно с 21-годишния Станислав Вл. отишли до дома на съселянина си Тодор Т. Искали да го предупредят да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала. След като не го открили, започнали да хвърлят керемиди по покрива на къщата му и го принудили да излезе на двора.

Любомир ударил единия от двамата си посетители с вила през оградната мрежа. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници и юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й. Съдебно-медицинската експертиза изброила минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив – причина за смъртта на 55-годишния Тодор.

И двамата подсъдими имат предишни осъждания. От началото на досъдебното производство Любомир К. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съучастникът му Станислав е привлечен като обвиняем преди приключване на разследването за убийството по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Поради неявяването му на първото съдебно дело мярката му за неотклонение е изменена по искане на прокуратурата от подписка в задържане под стража. Междувременно той извършил и пътнотранспортно произшествие, при което загинало младо момиче. За това престъпление Станислав Вл. вече е осъден.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
28.03.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz