Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Издателите на "Прас прес" продават изданието си на "Славейков"
Издателите на сатиричния ветсник "Прас прес" излязоха на площад "Славейков", за да продават първия брой на вестника. До акцията се стигна, след като на 1 март хумористичното издание, отпечатано в 10 хиляди броя, не се появи на много от сергиите в национален мащаб.  Издателите Иван Бакалов, Чавдар Николов, Христо Комарницки и Чавдар Георгиев дадоха пресконференция, на която оябвиха, че ще сезират Комисията за защита на конкуренцията, защото според тях голяма част от първия брой на изданието не е бил предоставен от дистрибуторите на читателите.

Междувременно днес Съюзът на българските журналисти предложи на издателите на сатиричния вестник „Прас прес” да го разпространяват в Галерията - книжарница на агенция „София Прес”. Новината съобщи лично от Снежана Тодорова – председател на УС на СБЖ и председател на УС на агенция „София прес”, която се срещна с авторите на площад „Славейков”.

В нарочна декларация СБЖ обяви, че ще сезира Европейската и Международната федерации на журналистите за грубото нарушаване и погазване на журналистическите права и свободата на словото у нас.

СБЖ стартира кампанията „Не на фалшивите новини!”. На сайта на Съюза - http://www.sbj-bg.eu, ще бъде създадена специална рубрика „Стената на срама”. На нея ще бъдат публикувани примери за некоректна и подвеждаща информация, изготвена и разпространена от български медии, за които читатели, слушатели и зрители ще сезират Етичната комисия на СБЖ. Комисията ще извършва преглед на подадените сигнали и ще ги цитира на сайта на СБЖ като негативен пример за нарушаване на етичните и професионални стандарти на журналистическата професия.
08.03.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz