Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Сръбският моряк от авариралия кораб остава в силистренската болница
Със силен световъртеж, болки в главата, залитане и нестабилна походка в Отделението по нервни болести в силистренската болница в понеделник бе приет по спешност сърбинът Дане Келятич, съобщи началникът на отделението д-р Павлин Павлов.

46-годишният мъж е член на екипажа на речен тласкач от Нови Сад, който заради леда акостира аварийно в акваторията на село Ветрен. В понеделник морякът бил транспортиран в лечебното заведение, където веднага му били направени необходимите изследвания и скенер на главния мозък. Според д-р Павлов не са установени данни за мозъчен инфаркт или кръвоизлив, а работната диагноза е „световъртеж от централен произход” и най-вероятно ставало дума за проблем с оросяването на мозъка. След взетите мерки състоянието му значително се е подобрило, но пациентът ще остане за наблюдение и лечение още 2-3 дни. След изписването ще му бъде назначена терапия и продължително домашно лечение.

Дане Келятич разказа, че корабът им тръгнал от Нови Сад на 7 януари за румънското пристанище Констанца, за да транспортира шлепове с царевица. Лошите метеорологични условия и последвалият в Дунав ледоход, обаче осуетили плановете на 6-членния екипаж. Мъжът благодари на силистренските лекари за бързата реакция и лечение. Семейството му било своевременно предупредено. Като пациент, който не е от държава, член на Европейския съюз, лечението ме ще бъде платено от застраховател или от фирмата-работодател. Вчера колеги на моряка и капитанът на кораба му донесоха в отделението дрехи, храна и пари.

В акваторията на река Дунав от Силистра до село Попина в леденото менгеме остават затиснати общо 21 украински, сръбски, румънски плавателни средства и един български кораб. Те имат хранителни продукти за около 10 дни, но е създадена организация при необходимост на екипажите да бъде осигурена храна, вода и лекарства. При замръзването на реката през 2012 г. румънски хеликоптер облиташе корабите, акостирали край северния бряг и им спускаше продуктите от първа необходимост. Подобен вариант не е изключен и тази година, предвид влошаването на ситуацията по реката.
17.01.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz