Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Пловдивският съд решава за отстраняване на кмета Иван Тотев
Пловдивският окръжен съд решава дали да отстрани от длъжност кмета на Пловдив Иван Тотев. Той е привлечен като обвиняем заради обществена поръчка за близо 1 милион лева. 

Заседанието бе отложено с 40 минути, за да може Тотев и адвоката му Красимир Елдъров да се запознаят с обвинението. Иван Тотев дойде в съдебната зала заедно с адвоката си. В залата, освен журналисти, има заместник-кметове, общински съветници и народни представители от ГЕРБ.

Според обвинението 90% от свидетелите по производството срещу Тотев са в професионална зависимост от него и са служители на общината. Държавното обвинение се представлява от трима прокурори - двама от София и един от Пловдив, а дежурен съдия е Силвия Цанкова.

Повдигнатото обвинение срещу пловдивския кмет касае периода 30 април – 17 ноември 2014 г., когато като възложител на обществени поръчки, е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – град Пловдив. Според обвинението, конкурсът за строителството на обекта е прекратен и след това чрез пряко договаряне поръчката се възлага на фирмата “Запрянови-03”. Според разследващите, щетите за общинската хазна са в размер на 1 млн. лева.
16.01.2017
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz