Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теленор отпуска над 90 000 лева на СУ „Димитър Благоев“ – Провадия в конкурса „Дигитална класна стая“
Теленор ще предостави сумата от 90 966 лeвa на средно училище „Димитър Благоев“, грad Провадия за изграждане на интерактивен център за 3D и дигитални технологии. Проектът е сред двата, спечелили финансиране в конкурса „Дигитална класна стая“ за 2016 година.

Новината бе обявена на официална церемония, която се проведе днес в училището. Участие в нея взеха главният изпълнителен директор на Теленор Майкъл Фоли, директорът на СУ „Димитър Благоев“ Йордан Михалев и кметът на община Провадия Филчо Филев.

„Вярваме, че изграждането на високотехнологична среда в българските училища е ключово за постигане на ефективен учебен процес, насърчаване на иновациите и креативността. Затова миналата година представихме конкурса „Дигитална класна стая“, който дава възможност на всички общински и държавни училища да се включат. Щастлив съм да отбележа, че тази година имаме двойно повече участници - 80 училища от 41 населени места, което доказва необходимостта от подобни инициативи. Ще продължим да провеждаме този конкурс ежегодно като важна част от нашата стратегия по корпоративна отговорност“, каза Майкъл Фоли.

Предоставената от Теленор сума ще бъде използвана за закупуване на 84-инчов тъч дисплей, маси с тъч скрийн, 3D проектор, 3D принтер, 3D камера и хибридни лаптопи. Мобилното оборудване ще бъде използвано в мултифункционално учебно пространство с два работни модула – дигитална и 3D зала, което бързо и лесно може да бъде преобразувано в общо пространство при масови мероприятия. Всички учители и ученици ще имат възможност свободно да използват новото технологично оборудване за визуализиране и улесняване на учебния процес.

Предстои да бъде обявено и второто българско училище, което ще получи финансиране в рамките на тазгодишния конкурс „Дигитална класна стая“. Общият му награден фонд е до 200 000 лева, а всеки печеливш проект получава от Теленор финансиране в размер до 90% от общата си стойност и до 100 000 лева. Инициативата се провежда за втора поредна година като част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната.
14.12.2016
Share
Провадия - Теленор отпусна средства на училище „Димитър Благоев“
14.12.2016
тегло: 902 KB
размери: 2017X3000 px
автор: Любомир Бенковски - Бенджи
Главният изпълнителен директор на Теленор Майкъл Фоли, директорът на СУ „Димитър Благоев“ Йордан Михалев и кметът на община Провадия Филчо Филев

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz