Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Започна 9-ия Празник на плодородието в Кюстендил
Гигантски плодове и зеленчуци впечатлиха кюстендилци и гости на 9-ия Празник на плодородието. Сред тях беше и 58-килограмова тиква, която с гордост изложи на щанда си производителката от Нов чифлик Антоанета Величкова. 

И тази година красиво аранжирани маси украсиха центъра на града, а празника бе съпроводен от песни, танци и веселие. Организатор е общинската администрация със съдействието на Института по земеделие в Кюстендил.

Официални гости на празника са извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република - Н. Пр. Джан Хайджоу, депутатът Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов.

Празникът на плодородието увенчава есента в Кюстендил и го заявява отново като град – „Майка на овощарството”. Древните автономни пауталийски монети свидетелстват за това с изображенията си.

Този есенен празник на изобилието е наследство от Първия национален овощарски конкурс от 1896 г., заявен от Община Кюстендил и проведен под патронажа на тогавашното Министерство на търговията и земеделието.
01.10.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz