Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Швейцарска фондация откри първия приют за магарета в България
„Долината на магаретата“ е озаглавен първият приют за възрастни магарета, който бе официално открит днес край гоцеделчевското село Баничан. 

На площ от 250 декара българското подразделение на швейцарската организация за защита на животните “Ветеринари в действие” е изградило уникално съоръжение, състоящо се от три магарилника, пасища и необходимата инфраструктура, което може да приюти около 60 магарета, а при нужда капацитетът му бързо може да бъде увеличен двойно.

В "Долината на магаретата" работят 9 гледачи, както и ветеринарен лекар, преминали курс на обучение от швейцарски специалисти. Стремежът е да се осигури дом за стари, немощни или ненужни магарета.

Днес в магарешкия санаториум вече са настанени 17 обитатели, които са предадени от своите собственици. Фондацията има и обучен мобилен екип, който предоставя безвъзмездно грижи за около 200 магарета в региона.

Единственото условие за собствениците на четириногите, които искат да се включат в програмата на организацията, е когато магарето вече не им е нужно по една или друга причина, то да не бъде продавано за месо, а да бъде предоставено на приюта, където да може да изживее спокойно старините си.

На откриването присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, общински съветници и гости от управителния съвет на “Ветеринари в действие” от Швейцария. Отслужен бе и водосвет за здраве и успех на новото начинание.
29.09.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz