Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов спечели Голямата награда с ретро автомобил
Само месец, след като горя шоурума му за стари автомобили бившият кмет на Хасково Георги Иванов спечели Голямата награда в проведения в Силистра пръв Конкурс за елегантност на ретро автомобили „Дръстър”.  Компетентното жури с председател Борислав Зюмбюлев единодушно присъди наградата на най-елегантния автомобил „Jaguar Mark V”.

В силистренския Дунавски парк се събраха 34 стари возила, произведени от 1919 до 1986 г., поддържани в перфектно състояние от собствениците си. Много от тях бяха в автентични костюми от времето на автомобилите си.

Организатори на събитието са спортен клуб „Българска автомобилна слава“ с директор Кристиан Желев, община Силистра и хотел “Дръстър“. Любителите на автомобилизма от старо време видяха модели, отличаващи се с изключителна рядкост и атрактивност, образец на вечната класика. Селекцията за конкурса бе изготвена прецизно, като всеки автомобил получи индивидуална покана за участие, ако возилото отговаря на всички международни стандарти. Критериите бяха много високи, тъй като броят на участниците бе строго определен. От огромно значение бе ексклузивността на автомобила и нивото на реставрация.

Освен Голямата награда бяха раздадени още 8 приза в различни категории – довоенни автомобили, спортни, култови и др. Автомобилите от соцпериода се състезаваха в категорията „Нас червеното знаме роди ни!”.
10.09.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz