Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Силистренци се оплакват от километрични опашки на местното ГКПП
Жители на Силистра негодуват относно създалата се ситуация с километрични опашки на тирове и леки автомобили, преминаващи през малкото ГКПП в един от жилищните квартали на дунавския град.

Почти всеки ден на кръстовището до граничния пункт се образува колона от тежкотоварни автомобили, пътуващи към Румъния, Украйна и Русия, както и втора колона с коли, на прибиращи се от морето румънци и украинци. Липсата на дисциплина при изчакването и спазването на ред се предотвратява само от патрулите на полицията, но когато униформените си тръгнат настава истинският хаос и кошмар, алармират живеещите в квартала. Той ставал непроходим за местните превозни средства, а и по улиците в момента било пълно с деца във ваканция.

Според неофициална информация румънският собственик на фериботите през Дунав е подписал договори с големите турски спедиторски фирми за по-евтино ползване на плавателните средства през реката. Освен това на ГКПП-то при Силистра няма кантар, който да ограничава свръхтоварите.

Силистренци вече мислят за предприемане на радикални мерки спрямо проблема. С него са запознати на всички нива в местната и държавна администрации, но реални мерки не се вземат, оплакват се местните.
10.08.2016
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz